Filosoferen met kinderen

Vanuit mijn passie voor filosofie en educatie wil ik kinderen uitdagen om door middel van hun eigen nieuwsgierigheid de wereld te bevragen en zelf op zoek te gaan naar antwoorden. 

Ik heb bij het ISVW de beroepsopleiding Filosoferen met Kinderen en Jongeren gevolgd. Tijdens mijn stage voor deze opleiding heb ik filosofische gesprekken gevoerd met kinderen van 4 t/m 12 jaar op OBS de Koekoek in Utrecht. Op deze school voer ik momenteel gesprekken met kinderen uit groep 3 & 4.

Bij ‘Hoe ik filosofeer met kinderen‘ beschrijf ik mijn ervaringen met filosoferen met kinderen; waar ik tegenaan loop in gesprekken, de technieken en stimuli die ik uitprobeer, wat wel en niet werkt… Het blijft natuurlijk eindeloos oefenen en uitproberen.

Ook kun je hier bijzondere fragmenten van gesprekken lezen. De mooie, wonderbaarlijke, komische, interessante gedachtengangen van kinderen die tijdens een gesprek boven tafel komen.

Verder kun je bij de artikelen over filosoferen met kinderen meer te weten komen over wat filosoferen met kinderen precies inhoudt en wat inspiratie opdoen.
Ook zijn er wat filmpjes over filosoferen met kinderen die je kunt bekijken.

 

Advertisements